KotiRuokaMitkä ovat yleisimmät virheet, joita tehdään perunoita paistettaessa? Jos lopputulos on mautonta...

Mitkä ovat yleisimmät virheet, joita tehdään perunoita paistettaessa? Jos lopputulos on mautonta perunamuusia, älä järkyty.

Oletko kenties törmännyt tilanteeseen, jossa makuisten paistettujen perunoiden sijaan pannulla päädyit epämiellyttävään seokseen, jossa oli palaneita ja märkiä kohtia, joka ei edes näytä kaukaa katsottuna paistetuilta perunoilta?.

BelNovostin verkkojulkaisun asiantuntijan kokki Julia Arkhipovan mukaan tämä voi johtua virheistä, jotka tekevät ruoasta mauttoman ja esittämättömän..

Ensinnäkin perunoita ei tule paistaa heti mukuloiden kuorimisen jälkeen.Se on leikattava ja pidettävä kylmässä vedessä vähintään puoli tuntia tärkkelyksen poistamiseksi.

Tämän jälkeen mukulat on asetettava talouspaperille, jotta ne imevät ylimääräistä nestettä.

Toinen virhe on huonosti lämmitetty paistinpannu.Muista: kuutioiksi leikatut perunat kannattaa laittaa vasta kun öljy on kuumentunut maksimiin.

Mikä muu voisi mennä pieleen? Perunat muuttuvat soseeksi, jos niitä sekoitetaan liian usein kypsennyksen aikana – vain 3-4 kertaa riittää.

Lopuksi vastaamme kysymykseen, joka huolestuttaa monia aloittelevia kotiäitejä: kannattaako perunat peittää kannella paistamisen aikana vai pärjääkö ilman sitä.

Riippuu perunatyypistä – jos se kypsyy nopeasti, kantta ei tarvita, lajike on ’pitkäikäinen’ – ilman kantta ei tule toimeen.

Aiemmin kerroimme, mitä lisää kalaa paistaessa, jotta siitä tulee rapea kultainen kuori.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit