KotiRuokaNäin teet kotitekoista tomaattisosetta: sinun ei tarvitse edes keittää mitään

Näin teet kotitekoista tomaattisosetta: sinun ei tarvitse edes keittää mitään

Tomaattitahna on kätevää, kun haluat valmistaa kastiketta, alkuruokaa tai täytettyä kaalia sekä monia muita kulinaarisia mestariteoksia.

Eihän siinä juurikaan säästellä, mutta kun tomaattisato on nurkan takana, voi kotikeittiössä valmistaa herkullista pastaa.

Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, neljännen luokan kokki ja leipuri, kertoo, miten tomaattitahnaa valmistetaan.

Tarvitaan:

  • tomaatteja – 2 kg.
  • suolaa maun mukaan.
  • sokeria – 1-2 rkl.
  • kasviöljyä – 2-3 rkl.
  • valkosipulia – 2-3 kynttä.
  • basilikaa maun mukaan.
  • Valmistusohjeet

    1. Kuori puhtaat tomaatit, leikkaa ne ja poista ytimet mehujen ja siementen kanssa.

    2. Käytä pastan valmistamiseen vain tomaattimassaa ilman kuoria; se on jauhettava lihamyllyssä tai hienonnettava tehosekoittimella.

    3. Valmis sose on jätettävä hienoon siivilään tai sideharsoon muutamaksi tunniksi ylimääräisen kosteuden poistamiseksi.

    4. Kun sose on valmista, lisää hienonnettu valkosipuli, mausteet ja yrtit, sekoita, kaada steriloituihin purkkeihin ja säilytä pimeässä ja viileässä paikassa.

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit