KotiRuokaNäin valitset koljan: Tuore kala maistuu paremmalta kuin edullisimmatkin kalat.

Näin valitset koljan: Tuore kala maistuu paremmalta kuin edullisimmatkin kalat.

Pääsääntöisesti lohta myydään pakastettuna, mutta käy myös niin, että myyjä tarjoaa kokonaista tuoretta kalaa.

Kokki Julia Arkhipova, BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntija, kertoi meille, miten valita laatutuote.

Tuoreen kalan merkit

Varmista ennen ostamista, että koljan silmät ovat kuperat ja kirkkaat ja että kidukset ovat punaiset eikä niissä ole täpliä.Toinen tärkeä merkki siitä, että kala on tuoretta, on liman tai plakin puuttuminen ruhon pinnalta.

Äläkä tietenkään epäröi haistella kalaa: sen pitäisi tuoksua raikkaalta, ilman epäpuhtauksia.

Jos ostat päätöntä kalaa, kiinnitä huomiota siihen, ettei ruhossa ole arpia ja keltaisia täpliä.

Fileitä suosivien on varmistettava, että niiden pinta on vaalea, yhtenäinen ja virheetön.

Miten kolja leikataan

Se on melko helppoa: tämän pienen kalan käsittelyyn ei mene kuin 15 minuuttia.

Huuhtele ruho, leikkaa evät pois, suolista ja poista suomut.Tee viilto harjanteen suuntaisesti, halkaise kahtia ja poista luut.

Leikkaa kala lopuksi suupalan kokoisiksi paloiksi.

Aiemmin ’BelNews’ kertoi, mitä voita kannattaa ottaa kauppaan.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit