KotiRuokaNämä 5 ruokaa Neuvostoliitosta olivat herkullisempia kuin muistatkaan! Ota selvää, miksi nykyiset...

Nämä 5 ruokaa Neuvostoliitosta olivat herkullisempia kuin muistatkaan! Ota selvää, miksi nykyiset vastineet jäävät jälkeen.

Neuvostoaika on jättänyt meille monia ristiriitaisia muistoja..

Toisaalta jatkuva pula, pitkät jonot ja vaatimaton valikoima kaupoissa.Toisaalta monien tuotteiden ihana maku, joka säilyy edelleen monien muistissa. .

Nyt näiden tuotteiden nykyaikaisia analogeja ei voi verrata siihen, mitä ne olivat ennen.

Muistellaanpa viittä tuotetta, jotka olivat Neuvostoliitossa todella herkullisia, mutta menettivät ajan myötä alkuperäiset ominaisuutensa.

Maitotiiviste

Neuvostoliitossa tiivistetyllä maidolla oli omat tiukat GOSTin asettamat laatuvaatimukset.

Se valmistettiin yksinomaan normalisoidusta lehmänmaidosta ja sokerista, joskus siihen lisättiin kaakaota tai kahvia.Maitotiivisteen maku oli ainutlaatuinen, ja sitä voitiin syödä suoraan purkista lusikalla.

Nykyinen tiivistetty maito sisältää usein palmuöljyä, soijalisäaineita ja säilöntäaineita, jotka heikentävät merkittävästi sen makua ja laatua.Monet muistavat yhä, miten herkullista kondensoitu maito oli heidän lapsuudessaan.

Haudutettu

Neuvostoaikana muhennos oli strateginen tuote ja nautti suurta suosiota.

Se pakattiin peltitölkkeihin, jotka oli peitetty öljykerroksella, minkä ansiosta tuote säilyi pitkään.Nykyään on lähes mahdotonta löytää muhennosta, joka muistuttaisi Neuvostoliiton muhennosta.

Nykyaikaiset versiot sisältävät säilöntäaineita, jolloin niiden maku on kaukana alkuperäisestä.

Sulatejuustot

Druzhba-, Volna- ja Yantar-sulatejuustot olivat monien neuvostokansalaisten suosikkivälipaloja.

Ne valmistettiin aidosta raejuustosta ja maidosta, ja niiden makuvalikoima oli vaikuttava: savustettuja, makeita, mausteisia ja yrttisiä.

Nykyaikaiset analogit eivät tutuista nimistään huolimatta useinkaan vedä maultaan ja laadultaan vertoja alkuperäisille neuvostotuotteille.

Nykyään sulatejuustot sisältävät usein kasvirasvoja ja kemiallisia lisäaineita, mikä vaikuttaa kielteisesti niiden makuun.

Limonadit

Neuvostolimonadit, kuten Buratino, Duchesse ja Kolokolchik, olivat olennainen osa kaikkia lastenjuhlia.Nämä juomat valmistettiin luonnollisista ainesosista ja niissä oli ainutlaatuinen maku.

Nykyaikaiset limonadit sisältävät moninaisuudestaan huolimatta useimmiten keinotekoisia maku- ja väriaineita.

Maitotoffee

Karamellimakeiset ’Kis-kis’, ’Tuzik’ ja ’Golden Key’ olivat lasten ja aikuisten suosikkimakeisia.

Niiden maitomainen maku oli niin täyteläinen ja ainutlaatuinen, että se muistettiin monien vuosien ajan.Nykyiset toffeet ovat paljon huonompia kuin edeltäjänsä.

Nykyaikaiset valmistajat käyttävät usein halpoja raaka-aineita ja lisäävät säilöntäaineita, mikä vaikuttaa negatiivisesti näiden makeisten makuun ja koostumukseen.

Custard-kakut

Custardkakut eli eclairit olivat yksi suosituimmista makeistuotteista Neuvostoliitossa.Niitä sai ostaa jokaisesta gastronomiasta ja leipomosta.

Eklairien maku oli erityinen, koska voitäyte antoi kakkuihin täyteläisen maun.

Nykyiset eclairit valmistetaan usein keinotekoisista kermavaahdoista, joita ei voi verrata alkuperäiseen reseptiin.Nykyisten eclairien maku herättää harvoin samanlaista sympatiaa kuin neuvostoliittolaisten kakkujen.

Neuvostoaika jätti meille monia ruokia, joiden makua ei voi unohtaa.

Nykyaikaiset analogit voivat valitettavasti harvoin ylpeillä samalla laadulla ja samalla maulla.

Muistot menneistä gastronomisista herkuista ovat nostalgisia ja saavat meidät miettimään, miten makumieltymyksemme ja tuotantostandardit ovat muuttuneet noista ajoista.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit