KotiRuokaOikein tapa suojata leipää homeelta: neuvostoliittolainen oveluus - niin neuvoo GOST 1956

Oikein tapa suojata leipää homeelta: neuvostoliittolainen oveluus – niin neuvoo GOST 1956

Moni säilyttää nykyään leipomotuotteita jääkaapissa, ja hyvin turhaan.

Kerromme, miten leipää tulisi säilyttää, jotta se olisi suojattu homeelta, vuoden 1956 GOST:n mukaan.

Miten leipää säilytetään oikein

Nykyään leipää säilytetään yleensä polyeteenipussissa jääkaapissa.

Ja ilmatiivis ympäristö, jossa on korkea ilmankosteus, on täydellinen ympäristö homeen kehittymiselle.

Ennen oli tapana säilyttää leipää aivan eri tavalla.Vuoden 1956 GOST:n mukaan leipä olisi säilytettävä kuivassa, jäähdytyslähteistä eristetyssä paikassa vähintään +6 asteen lämpötilassa.

Jääkaappi ei täytä näitä vaatimuksia.Jotta leipä ei homehtuisi heti ostopäivää seuraavana päivänä, säilytä sitä leipälaatikossa tai pellavakankaaseen käärittynä.

Tai ota se ainakin hetkeksi oston jälkeen pois pussista, jotta se voi kuivua.

Aiemmin kerroimme, miksi tomaatteja ei voi säilyttää jääkaapissa.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit