Nyyttejä pidetään oikeutetusti yhtenä maailman suosituimmista ja suosituimmista ruokalajeista.
Niitä valmistetaan eri tavoin, mutta erityisen maukkaita ja mehukkaita niistä tulee, jos ne paistetaan paistinpannulla, BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntijan, kokki Julia Arkhipovan mukaan.
Hän kertoi, miten tehdään täydellisiä paistettuja nyyttejä, joissa on rapea kuori ja mehukas täyte.
Tähän reseptiin tarvitset seuraavat ainekset:
Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä, lisää kasviöljyä ja kun se on kuuma, aseta pakastetut nyytit pannulle niin, etteivät ne kosketa toisiaan.
Paista nyytit keskilämmöllä, käännellen välillä, kunnes ne ovat ruskistuneet joka puolelta.Tämä vaihe kestää yleensä 4-5 minuuttia.
Kun nyytit ovat ruskistuneet, kaada vesi tai liemi pannulle, peitä ja kypsennä vielä 5 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.
Melkein valmis: lisää suola ja lempimausteesi ja paista nyyttejä vielä 2-3 minuuttia, jotta kuori olisi rapeampi.
Tarjoile paistetut nyytit voin ja tuoreiden, hienonnettujen yrttien kanssa.