KotiRuokaRapealla suolaisella kuorella ja mehevällä täytteellä: herkullisin resepti paistetuille nyytseille.

Rapealla suolaisella kuorella ja mehevällä täytteellä: herkullisin resepti paistetuille nyytseille.

Nyyttejä pidetään oikeutetusti yhtenä maailman suosituimmista ja suosituimmista ruokalajeista.

Niitä valmistetaan eri tavoin, mutta erityisen maukkaita ja mehukkaita niistä tulee, jos ne paistetaan paistinpannulla, BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntijan, kokki Julia Arkhipovan mukaan.

Hän kertoi, miten tehdään täydellisiä paistettuja nyyttejä, joissa on rapea kuori ja mehukas täyte.

Tähän reseptiin tarvitset seuraavat ainekset:

  • pakastetut nyytit – 400 g.
  • kasviöljy – 3-4 rkl.л.
  • vesi tai liemi – 100 ml.
  • suola, mausteet, pippuri – maun mukaan.
  • Tuoreet yrtit – halutunlaiset.
  • voita – 2 rkl.л.(valinnainen).
  • Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä, lisää kasviöljyä ja kun se on kuuma, aseta pakastetut nyytit pannulle niin, etteivät ne kosketa toisiaan.

    Paista nyytit keskilämmöllä, käännellen välillä, kunnes ne ovat ruskistuneet joka puolelta.Tämä vaihe kestää yleensä 4-5 minuuttia.

    Kun nyytit ovat ruskistuneet, kaada vesi tai liemi pannulle, peitä ja kypsennä vielä 5 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.

    Melkein valmis: lisää suola ja lempimausteesi ja paista nyyttejä vielä 2-3 minuuttia, jotta kuori olisi rapeampi.

    Tarjoile paistetut nyytit voin ja tuoreiden, hienonnettujen yrttien kanssa.

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit