Omenapiirakkaa on kutsuttu ranskalaisen keittiön keksinnöksi, mutta yhtä usein sitä leipovat myös italialaisen keittiön edustajat.
Italialainen omenapiirakka ei todellakaan ole huonompi kuin vastaavat kilpailijansa, eikä se ole sen vaikeampi valmistaa.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova – kokki, leipuri neljännen luokan kertoi, miten se valmistetaan.
Tarvitaan:
Miten valmistetaan
1.Kuori omenat, poista ydin, leikkaa kuutioiksi, ripottele päälle sokeria ja lisää voita.
2.Purista mehu puolikkaasta sitruunasta, lisää omenoiden joukkoon ja sekoita, hauduta 5-7 minuuttia pannulla.
3.Vatkaa munat sokerin kanssa, lisää yhden sitruunan kuori, vanilliini, haudutetut omenat ja vatkaa seos sekoittimella.
4.Sekoita jauhot ja leivinjauhe, siivilöi seokseen, vaivaa taikina ja siirrä se voideltuun vuokaan.
Paista kakkua 175 asteeseen lämmitetyssä uunissa 35-40 minuuttia, ripottele päälle tomusokeria, kun se on valmis.Hyvää ruokahalua!