Neuvostoliiton aikana kaupoissa myytiin myös suolakurkkuja, ja vieläpä erittäin maukkaita.
Kerromme, miten valmistetaan täsmälleen samanlaisia kurkkuja.
Miten kääritään kurkut herkullisesti
Liota kurkkuja pari tuntia kylmässä vedessä, voit vaihtaa sitä pari kertaa.
Laita purkin pohjalle yksi tai kaksi valkosipulinkynttä, laita kurkut, oksa ja oksa tuoretta tilliä siemenineen.
Kaada kiehuvaa vettä purkkeihin, peitä kannella ja anna hautua 7-10 minuuttia.
Valuta sitten vesi kattilaan ja käytä tämä vesi marinadin tekemiseen ja kaada kiehuvaa vettä kurkkujen päälle uudelleen (toinen vesi valutetaan tiskialtaaseen).
Marinadia varten tarvitset litraa vettä kohden 140-150 grammaa sokeria (7 rkl.l.), 2 rkl.л.suolaa ja 2 rkl.л.etikkauutetta (70 %).
Valuta toinen vesi purkeista ja lisää mustapippuriherneitä (5-6 / litran purkki), laakerinlehti (1/4 / purkki), teelusikallinen kuivattuja sinapinsiemeniä ja tilliä.
Kaada joukkoon kiehuva marinadi, kääri purkit kiinni.Voit kääntää ne ylösalaisin, niitä ei tarvitse kääriä.