KotiRuokaSokerointi suolaamisen sijaan: epätavallinen tapa saada uskomattoman pehmeää laardia - odottamaton salaisuus...

Sokerointi suolaamisen sijaan: epätavallinen tapa saada uskomattoman pehmeää laardia – odottamaton salaisuus pehmeyteen ja kirkkaaseen makuun.

Haluatko saada pehmeää ja erittäin maukasta silavaa?

Kiinnittäkää sitten huomiota sellaiseen mielenkiintoiseen valmistusmenetelmään kuin ’sokerointi’..

Olennaista on seuraava: tuotetta pidetään marinadissa, jonka koostumuksessa on sokeria.

Niin, älkää ihmetelkö.Makea komponentti ei huononna laardin makua.Pikemminkin päinvastoin: lautasesta tulee uskomattoman ruokahalua herättävä.

Lisäksi lautasesta tulee erittäin pehmeä ja murea.

Belnovosti-verkkopainoksen asiantuntija, kokki, neljännen luokan leipuri, Belnovosti-verkkopainoksen asiantuntija Julia Arkhipova kertoi epätavallisesta laardin käsittelytavasta.

Laardin ’sokerointi’

Ota kilon painoinen laardipala, pese se ja viipaloi se.Pitäisi saada noin 10 senttimetrin levyisiä paloja.

Jatka seuraavaksi marinadin valmistamista.Ota kattila, kaada siihen litra vettä, laita se liedelle ja kiehauta neste.

Heti kun vesi alkaa kuplia, kaada siihen 5 ruokalusikallista suolaa, 2 ruokalusikallista sokeria ja 5 murskattua laakerinlehteä.Heitä lisäksi noin 5 herneen verran oreganopippuria.

Käännä sen jälkeen lämpö keskitasolle ja odota 5 minuuttia.

Poista kattila liedeltä.Kun neste on hieman jäähtynyt, heitä joukkoon aiemmin valmistellut silavapalat.

Peitä kattila lautasella ja aseta sen päälle paino (esim. vedellä täytetty muki).

Laardipannun tulee olla pöydällä tai työtasolla 24 tuntia.

Kun aika on kulunut, poista paino ja siirrä kattila jääkaappiin.Siellä ruukun on seistävä 48 tuntia.

Poista sitten ruukku jäähdytyslaitteesta, valuta neste ja hiero zal-palat valkosipulinkynsillä ’käsiteltyjen’ valkosipulinkynsien kanssa puristimella.

Lähetä kelmuun kääritty laardi pakastimeen 180 minuutiksi.

Tuloksena on uskomattoman murea ja erittäin ruokaisa ruokalaji.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit