Kesäkurpitsakausi jatkuu, ja perunat kypsyvät tasaisesti.
Tämä on täydellinen tilaisuus valmistaa herkullinen peruna-kesäkurpitsapata juustolla ja kermalla. Reseptistä tulee kesän suosikki, aivan kuten kesäkurpitsakeitoista.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, kokki ja neljännen asteen leipuri, jakaa ohjeet tämän maukkaan ruoan valmistamiseen.
Tarvitaan:
Miten kokata
1. Kuori perunat ja kesäkurpitsa, ja leikkaa ne ympyröiksi. Raasta juusto ja purista valkosipuli.
2. Sekoita kerma, valkosipuli, mausteet ja osa juustoraasteesta.
3. Voitele leivinmuotti kasviöljyllä, aseta kasvikset siihen ja kaada päälle kerma-seos.
4. Paista 200 asteessa esilämmitetyssä uunissa 35-40 minuuttia ja ripottele loput juustoraasteesta muutama minuutti ennen paistamista. Hyvää ruokahalua!