KotiRuokaTätä omenapiirakkaa et ole koskaan ennen maistanut: yksinkertaista ja äärimmäisen maukasta.

Tätä omenapiirakkaa et ole koskaan ennen maistanut: yksinkertaista ja äärimmäisen maukasta.

Muutama minuutti ja omenapiirakka on jo uunissa.Tämä on mahdollista seuraavan reseptin ansiosta.

Piirakassa on aidoin syksyn maku ja aromi – omenat ja kaneli.

Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, neljännen luokan kokki ja leipuri, kertoi, miten omenapiirakka leivotaan kiireessä.

Tarvitaan:

  • omenoita 4 kpl.
  • munia 2 kpl
  • sokeri 60 gr.
  • vaniljasokeri 1 annospussi.
  • maito 100 ml.
  • taikina-aine 1 tl.л.
  • jauhot 60 gr.
  • kasviöljy.
  • Ripaus suolaa, kanelia, tomusokeria.
  • Miten valmistetaan

    1.Kuoritut omenat ytimestä ja ihosta, leikataan ohuiksi viipaleiksi, sekoitetaan kanelin kanssa.

    2.Kananmunat sekoitetaan suolan kanssa, lisätään sokeri, vanilja ja vatkaa, sitten lisätään maito ja kasviöljy.

    3.Sekoita ja siivilöi joukkoon leivinjauheen kanssa sekoitetut jauhot.Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

    4.Voitele leivontavuoka öljyllä, kaada taikina siihen ja lisää omenat.

    5.Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja paista 30-35 minuuttia.

    Kun kakku jäähtyy – ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile.Nauti!

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit