Muutama minuutti ja omenapiirakka on jo uunissa.Tämä on mahdollista seuraavan reseptin ansiosta.
Piirakassa on aidoin syksyn maku ja aromi – omenat ja kaneli.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, neljännen luokan kokki ja leipuri, kertoi, miten omenapiirakka leivotaan kiireessä.
Tarvitaan:
Miten valmistetaan
1.Kuoritut omenat ytimestä ja ihosta, leikataan ohuiksi viipaleiksi, sekoitetaan kanelin kanssa.
2.Kananmunat sekoitetaan suolan kanssa, lisätään sokeri, vanilja ja vatkaa, sitten lisätään maito ja kasviöljy.
3.Sekoita ja siivilöi joukkoon leivinjauheen kanssa sekoitetut jauhot.Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
4.Voitele leivontavuoka öljyllä, kaada taikina siihen ja lisää omenat.
5.Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja paista 30-35 minuuttia.
Kun kakku jäähtyy – ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile.Nauti!