Etkö enää halua valmistaa tavallista munakokkelia aamuisin?
Ei mikään yllätys: on todennäköistä, että tämä ruokalaji on ollut pöydässäsi niin usein, että olet yksinkertaisesti siihen kyllästynyt.
Mutta pitäisikö sinun luopua kananmuna-aamiaisesta kokonaan?
Ei tietenkään! Riittää, että päivität ateriasi ja toteat seuraavasti: ’Vau, tämä on jotain uutta ja erilaista!’
On olemassa ruokalaji nimeltä ’pilvimunakokkelia’.
. . . . . . . . .
Etkö enää halua valmistaa tavallista munakokkelia aamuisin?
Ei mikään yllätys: on todennäköistä, että tämä ruokalaji on ollut pöydässäsi niin usein, että olet yksinkertaisesti siihen kyllästynyt.
Mutta pitäisikö sinun luopua kananmuna-aamiaisesta kokonaan?
Ei tietenkään! Riittää, että päivität ateriasi ja toteat seuraavasti: ’Vau, tämä on jotain uutta ja erilaista!’
On olemassa ruokalaji nimeltä ’pilvimunakokkelia’.
Sen valmistaminen on melko helppoa, korostaa neljännen luokan kokki ja leipuri, Belnovosti-verkkolehden asiantuntija Julia Arkhipova.
Munakokkelin resepti
Ota kananmuna ja erota keltuainen varovasti valkuaisesta.
Huolellisuus on erittäin tärkeää: keltuaisen on pysyttävä ehjänä.
Vatkaa munanvalkuaiset hyvin, kunnes syntyy jäykkiä huippuja. Tämä toimenpide on tulevan ruoan uskomattoman pehmeyden salaisuus.
Valmista leivinpelti, vuoraa se pergamentilla, peitä materiaali ohuella kasviöljykerroksella ja aseta siihen vatkattu valkuainen.
Muotoile ’pesä’ ja lähetä pelti kaikkine sisältöineen 200 asteeseen esilämmitettyyn uuniin.
Kun paiston alusta on kulunut 5 minuuttia, poista leivinpelti ja aseta aiemmin erotettu keltuainen ’pilveen’. Palauta ’rakenne’ takaisin uuniin.
Paiston toisen vaiheen tulisi kestää 3 minuuttia.
Tuloksena on erittäin kaunis ruokalaji. ’Pilvet’ näyttävät äärettömän ruokahalua herättäviltä.
Munakokkelin maku ja koostumus eivät myöskään tuota pettymystä. Miellyttävä tuoksu, pehmeät valkuaiset ja levitettävä keltuainen saavat sinut toteamaan, että aamiaisesi on täydellinen.